• Nog een keer het filmpje van Binnenstebuiten zien?
  • Klik op de foto van Harrie & Nadia op de welkom pagina

Hoogeland Catering bestaat inmiddels al weer meer dan 10 jaar. Na verkoop van eetcafé De Klapper in Groningen ben ik verder gegaan als Hoogeland Catering. 

Nog steeds sta ik op Noorderzon met mijn beroemde Kipsaté, tegenwoordig aangevuld met Oesterzwambitterballen en andere oesterzwamproducten. Meer info hierover kunt u vinden op mijn pagina "De Zwammerij".

Inmiddels heb ik ruime ervaring opgedaan in het begeleiden en opleiden van met name mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en heb ik mijn diploma voor begeleider specifieke doelgroepen  niveau 4 behaald.

Ruim 3 jaar heb ik gewerkt als vakspecialist op zorgboerderij De Mikkelhorst. Vanwege bezuinigingen moest ik daar helaas stoppen. Gelukkig heb ik nog wel verbinding met dit mooie bedrijf middels mijn oesterzwammenkwekerij die daar is gevestigd en  via mijn nieuwe functie als facilitair manager bij Newnexus. In ons nieuwe pand verzorgen deelnemers van de zorgboerderij daar 2 dagen in de week de lunches. Ook is "Buster", een Engelse dubbeldekkerbus klaar. Met deze bus ga ik onder andere samen met deelnemers van de zorgboerderij en andere instellingen  allerlei cateringactiviteiten ontplooien.

Verder geef ik regelmatig les op de Culinaire Vakschool in Groningen. Hier probeer ik mijn visie op duurzaam voedsel en passie voor de horeca aan de cursisten over te brengen. Ook werkte ik in Delfzijl bij stichting Spoor naar Werk. Dit is een stationsrestauratie waar onder andere statushouders kansen krijgen om zich in ons land te ontwikkelen.
De afgelopen jaren heb ik met regelmaat lessen verzorgd op diverse basisscholen, ook hier is het uitgangspunt steeds lokaal en duurzaam voedsel.

Ook was ik verbonden aan De  Lijwiekstee.Hier mocht ik koken met en voor bewoners van de zorginstelling.
Kortom catering bestaat bij mij naast het reguliere cateren van eten en drinken vooral ook uit het cateren van kennis en ervaring, steeds zoveel mogelijk met als uitgangspunt duurzaam en lokaal.

Vanaf 1 januari 2021 ben ik verbonden aan NewNexus  als Facilitair manager. Zoals hierboven al beschreven zullen we in dit  nieuwe pand op facilitair gebied zoveel mogelijk gaan werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En onze dubbeldekker Buster inzetten als leerwerkbus.

Hoogelandcatering zal nog regelmatig op festivals staan met saté en oesterzwambitterballen. Voor catering verwijzen we je naar de mogelijkheid om vanuit Newnexus een volledig omgebouwde Engelse dubbeldekkerbus in te zetten. Zie de website van Buster