Paasbrunch

€ 35,00

Paasbrunch

€ 35,00

Verzorgde paasbrunch

Volwassenen             €17,50

Kinderen (tot 12)       €10,-

 

Inhoud box 2 volwassenen:

          4 Scones met jam, lemon curd en cream

          1 Wit en 1 bruin bolletje                                                

          2 Croissantjes

          Jam, roomboter en chocoladepasta

          Eiersalade

          Wrap met zalm en roomkaas

          Suikerbrood

          Aardbeien-sinaasappelsmoothie

          Tiramisu met bosbessen chocoladekruim

 

Speciaal assortiment voor kleine kinderen tot 12 jaar (pp):

(graag aangeven of dit nodig is, anders krijgen kinderen hetzelfde als de volwassenen box)

          Pannenkoekje met suiker

          Croissantje met jam, chocoladepasta of hagelslag

          Chocoladebroodje of suikerbroodje

          Chocomelk of Fristi

          Cupcake

 

Extra aanvullingen:

Aspergesoep 1 liter (voor 3-4 personen)                              €12,50

Mosterdsoep 1 liter met gebakken spekjes apart                €10,-

Fles cava                                                                                  €17,50

 

 

Prijzen zijn inclusief bezorging

Te bestellen tot Vrijdag 10 April 17:00

Vegetarische bitterballen van oesterzwammen gekweekt op koffiedik

Diepgevroren 

Verse oesterzwammen.  Gekweekt op koffiedik 

Per Kilogram

 

Kweek thuis zelf je eigen oesterzwammen op koffie dik.

 

 

Hieronder een paar foto's van hoe het er in mijn kwekerij uitziet 

Toegangsbordje bij de kwekerij

 

Zakken met koffieprut in de donkere ruimte. Hier hangen ze 3 weken

Eerste knopvorming, nog een weekje groeien

Vruchtvorming in de lichte ruimte. Nog een paar dagen en ze kunnen geoogst.

Het verhaal van de Zwammerij:

In januari 2014 ontstond de Zwammerij met dank aan De ontdekking van Groningen. Eerst begonnen als tentoonstelling op het Cibogaterrein in de containers van Mobi;

"Ruud Akse van Mobi ontwikkelde het Masterplan p0rtaal, waarbij een onderzoekende visie op duurzaamheid, (materiaal)hergebruik en (cultureel) ondernemerschap centraal staat. Hoe draag je bij om het leven in de huidige samenleving duurzamer te maken? Met p0rtaal ontstond de eerste samenwerking van NP3 met Superuse Studios en De Zwammerij. Superuse Studios is een Rotterdams architectenbureau dat op vele manieren bouwt aan een duurzame samenleving. Hiervoor ontwikkelen zij verschillende onderzoekslijnen die zich focussen op een  specifiek segment van hun (ontwerp)strategie. De Zwammerij gebruikt de koffiedik voor het kweken van oesterzwammen, waar overheerlijke handgemaakte bitterballen van worden gemaakt.De hoeveelheid grondstof koffiedik biedt volop mogelijkheden om, naast de oesterzwamkwekerij, in het KoffieDrabLAB te experimenteren en te onderzoeken. Dit om te komen tot een duurzame manier van denken, produceren en consumeren. Waarbij koffiedik wordt ingezet als grondstof voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en product(lijn)en."

Na deze tentoonstelling is er gedurende ruim twee jaar daadwerkelijk gekweekt in dit mooie pand van geschakelde containers.

 

 

In 2017 is de kwekerij verhuist naar zorgboerderij De Mikkelhorst en nog steeds daar gevestigd. Gestart in weer een container zit de kwekerij nu in een ruimte van de oude bio-kachel. In deze ruimte kunnen 100 zakken met koffiedik hangen. Goed voor ruim 50 kg oesterzwammen per oogst. Vanaf januari 2020 is het de bedoeling om begeleiders en deelnemers van de zorgboerderij zo op te leiden dat ze de oesterzwammenkwekerij geheel zelfstandig kunnnen draaien. 
De afgelopen 3 jaren zijn de meeste oesterzwammen verwerkt tot oesterzwambitterballen die op een hoop festivals zijn verkocht vanuit een kar gemaakt van aanrechtbladen. Deze kar is ontworpen door Superuse. Helaas is de kar inmiddels door hun weer terug gehaald. Gelukkig worden mijn oesterzwambitterballen nog steeds veel verkocht, in combinatie met mijn alom bekende kipsaté, vanuit mijn kraam gebouwd van steigerbuizen en hout. Ook in 2020 staan er al weer een aantal festivals op het programma. 

Het Proces ;

Koffiedik wordt gemengd met kalk en schilletjes van koffiebesjes en mycelium, vervolgens wordt het in geperforeerde zakken gedaan  Voor de juiste vochtigheid wordt er wat water toegevoegd.Deze zakken gaan dan 3 weken in een donkere ruimte waarna ze, als ze mooi wit doorgroeid zijn, naar een andere lichte ruimte gaan. In deze ruimte is een constante vochtigheid van 80 %. Na nog ongeveer 3 weken ontstaat de eerste vruchtvorming waarna er geoogst kan worden  Hierna volgen er nog 2 oogstrondes waarna de inhoud van de zakken op de composthoop gaan en een deel met gvt-afval in het wormenhotel. De zakken zelf worden met overig plastic gerecycled.